[Q] Nexus 7 1st Gen - APX Mode suddenly

HELP!

1st gen Nexus 7. Came home today and found it in the google 4 color boot loop swishing the balls around and around. I don't remember rebooting it or installing any updates, so I just let it run.

20 minutes later- still there.

I powered it off, press the down+power, get to the restore- only to get 'system command not recognized' (unfortunately I didn't write it down, but it showed a flat android with a red ! over the open chest).

Kids started screaming about some trauma... came back... tablet was black. Tried rebooting- nogo. Tried powering up/down- nogo. Hold power for 2 minutes, all buttons, no buttons, down, up, etc- nothing.

Plugged it into the PC- get a 'APX mode', but still no screen and no power charging logo.

I've had the damn thing for not even 3 weeks. Can't even tell you what the last update was but it wasn't lollipop as I hadn't seen that yet when my nexus 4 got updated 2 weeks ago.

No, I didn't do wheelie or any backups because I hadn't made any changes to the system. I've got nothing.

32gb model. Don't know what else I can get off of this brick.

Yes, I've read all the threads I can find on APX mode- installed android toolkit, tried to find the dropbox files to get the windows restore- nogo.

I'll take any suggestions or ideas. And no, I really wasn't f-ing around with it either- it's for the 6 year old kid who needs work on sight words and math... I don't need to be running crazy stuff on it... (Feel free to move to appropriate forum as I only saw Nexus 7 2013)

Show Accepted Answer

Guest Quick Reply (No URL, BBcode or HTML)

Last post by rhett15
2 hours ago
Last post by ariel.crona
50 minutes ago
Last post by oveum
4 hours ago
Last post by rudolph.kuhic
48 minutes ago
Last post by sydni77
3 hours ago
Last post by tomasa66
3 hours ago
Last post by jsauer
4 hours ago
Last post by brock46
1 hour ago
Last post by katlyn.grady
52 minutes ago